fbpx
Het allereerste Oalerwets Schuurfeest een groot succes!

Het allereerste Oalerwets Schuurfeest een groot succes!

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli hebben ruim 1000 bezoekers genoten van het allereerste grote evenement in Drenthe: het all-inclusive Oalerwets Schuurfeest!

Het allereerste grootschalige evenement in Drenthe waar een vergunning voor afgegeven was. Na testen voor toegang was geen anderhalve meter afstand meer nodig. Het schuurfeest is  ter vervanging van het festival dat normaal gesproken in het voorjaar wordt georganiseerd. Vanwege de corona ontwikkelingen was het dit jaar geen festival, maar een feest in de boeren schuur. Voor de sfeer maakte dat natuurlijk helemaal niet uit. Het was in het begin even wennen voor de bezoekers na anderhalf jaar zonder grootschalige evenementen. Zo riep het testen voor toegang nog wel enkele vragen op. Zoals, heb je naast je ticket ook nog je coronatoegangsbewijs nodig? Of is één vaccinatie met een corona herstelbewijs ook geldig? Het werd al snel duidelijk dat er met een negatieve test of volledige vaccinatie de bezoekers de anderhalve meter regel konden loslaten. Dat zorgde op beide avonden voor een polonaise!

Het evenement is verder zonder incidenten verlopen, daarnaast is de procedure rondom het testen voor toegang soepel verlopen. De organisatie wijdt dit aan een transparante communicatie via verschillende mediakanalen waardoor bezoekers van te voren wisten wat hen te wachten stond. In combinatie met het unieke all-inclusive concept aangevuld met een muzikale explosie aan klassiekers en herkenbare hits door diverse bands en artiesten op de bühne maakte het evenement tot een groot succes.

Samen met het all-in concept stond de muziek garant voor een feestelijk weekend. Op vrijdag werd de avond opgeluisterd met optredens van Burdy, Mark Doldersum, Martin Zemering en DJ Things. Partyband Sunshine sloot deze eerste geslaagde feestavond af. Op zaterdag werd de muzikale sfeer gemaakt door De Moeflons, Martin Dams, Marco Schuitmaker, Stevan Bloema en DJ Feike van Beatzz on Tour.

De organisatoren kijken, ondanks de extra geldende maatregelen, terug op een geslaagde eerste editie van het Oalerwets Schuurfeest. Er wordt voor volgend jaar gekeken of het festival weer plaats kan vinden in het vertrouwde festival format. Na het grote succes van de eerste editie van het schuurfeest is het volgens de organisatie ook mogelijk om beide evenementen naast elkaar te laten bestaan.

Onze partners