fbpx
Oalerwets Feesie 2016 een daverend succes

Oalerwets Feesie 2016 een daverend succes

BOVENSMILDE – Op vrijdag 29 en zaterdag 30 april heeft voor de 5e keer Oalerwets Feesie in Bovensmilde plaatsgevonden. Het feest dat is uitgegroeid tot het grootste volksfeest van de regio Smilde is met 1650 bezoekers over het gehele weekend een groot succes geweest.

Met een divers aantal artiesten van lokale afkomst op beide avonden, aangevuld met landelijk bekende artiesten zoals Mental Theo en Bökkers, was Oalerwets Feesie een geslaagd evenement. Dit had, gezien het slechte weer in de aanloop van het evenement, nog heel wat voeten in aarde. De woordvoerder van Oalerwets Feesie verklaard ‘Na de hevige buien eerder in de week was het terrein nagenoeg onbegaanbaar geworden. Hierdoor werd de planning dusdanig verstoord dat er op het laatste moment is besloten om het terrein compleet anders in te richten.’ Hierbij is alle assistentie verleend door vele agrarische ondernemers en vrijwilligers uit de regio Smilde. ‘Anders was het compleet in de soep gelopen.’ Aldus de terrein manager van Oalerwets Feesie. Diverse maatregelen zijn genomen, zoals het opbrengen van 10 ton houtsnippers, kachels in de tent en een verhard parkeerterrein voor de auto’s om het feest terrein begaanbaar te maken. Mede door deze maatregelen hebben er geen incidenten of ongeregeldheden plaatsgevonden.

Met 1650 bezoekers in totaal, waarvan 575 op vrijdag en 1075 op zaterdag, is Oalerwets Feesie voor het derde jaar op rij weer enorm gegroeid. Met het bezoekersaantal op de zaterdagavond was de tent niet ver van uitverkocht. De reacties van bezoekers, sponsoren en de mensen in de omgeving is louter positief. ‘Alle positieve reacties zijn overweldigend!’ Volgens de woordvoerder. Hieraan toevoegend ‘Maar voor een groot gedeelte is dat wel te danken aan de bezoekers zelf en de inzet van alle vrijwilligers.’ Het bezoekersaantal betekende een groei van bijna 40% ten opzichte van de voorgaande editie.

Opmerkelijk is de mix in de artiesten die Oalerwets Feesie dit jaar had. Landelijk bekend artiesten zoals Mental Theo en Bökkers stonden samen met lokale artiesten op het podium. Dit concept blijkt aan te slaan bij een breed publiek. ‘Daarbij willen we graag laten zien wat de Smildes kunnen realiseren. Het feest is georganiseerd door de Smildes en is toegankelijk voor een hele grote regio daaromheen. Die trend wordt voortgezet en het streven is om elk jaar een groei van het evenement te organiseren.’

Dankzij het grote succes van Oalerwets Feesie wordt er op korte termijn besloten of er voor volgend jaar weer een editie wordt gepland. Één ding is zeker zo verzekerde de organisatie, er wordt gewerkt om volgend jaar wederom het evenement te plannen.

Onze partners