fbpx
Oalerwets Feesie pakt uit met nieuwe opzet

Oalerwets Feesie pakt uit met nieuwe opzet

Het grootste feest van Smilde en omstreken pakt flink uit in 2018. In het weekend van 20, 21 & 22 april is er naast de traditionele feestavonden op vrijdag en zaterdag een volledige dagprogrammering op de zaterdag en zondag met veel spektakel. Oalerwets Feesie wordt een volledig feestweekend met op zaterdag overdag, voor het eerst in meer dan 15 jaar, een officiële autocross en op zondag is er een Oalerwetse motorcross, beide dagen met een familiedag spektakel erbij.

Op vrijdag is er een dance avond met landelijke jaren ’90 DJ Paul Elstak en lokale DJ helden Nino Paolo en DJ Reverzer. Daarnaast wordt de avond ingevuld door Nederlandstalige volkszanger en Assenaar Mark Doldersum. Deze avond wordt bij elkaar gepraat door professioneel bokser en kersvers verkozen sportman van Midden-Drenthe Ben ‘The Butcher’ Tingen.
Op zaterdag overdag vindt er een autocross in samenwerking met de AutoSport Noord-Nederland plaats samen met een gezellige dag voor de hele familie. Tijdens deze dag zijn er diverse klassen zoals de standaard 2000, Kever, Junior, Dames, Vrije standaard en Regio waar bij wordt geracet om mooie prijzen en klassementpunten. Ook zijn er diverse leuke attracties voor kinderen om zich mee te vermaken en is er uiteraard (live)muziek.
In de avond wordt begonnen met een avond vol swingende live muziek van boerenrock bands Kobus en de Rokkers en goud van oud band SmildegerRoet. Deze dag wordt feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking en loopt door in het feest op de avond.
Op zondag is er een Oalerwetse Motorcross, in samenwerking de Motorsport Organisatie Nederland, met wederom een complete dag voor de hele familie. Op deze dag zijn er tijdens de motorcross vele professionele en lokale klassen waar wordt gestreden om mooie prijzen. Daarnaast is er ruimte voor cultuur, vermaak voor de hele familie en kunstuitingen op vele manieren. Kortom een heel vol weekend met feest, motorgeweld en vermaak voor de hele familie.

Op zaterdag 17 februari is de eerste mogelijkheid om kaarten te halen tijdens de start van de voorverkoop, beter bekend als Oalerwets Veurverkoopie. Tijdens deze avond wordt er een voorproefje gegeven door Kobus en de Rokkers wat voor muziek er zoals bij Oalerwets Feesie is en is er de eerste mogelijkheid om je kaarten te kopen voor het Oalerwets Feesie editie 2018!

Onze partners