fbpx
Oalerwetse Motorcross, Uitgebreide klasse indeling

Oalerwetse Motorcross, Uitgebreide klasse indeling

Er wordt een compleet nieuwe crossbaan aangelegd voor de 2e Oalerwetse Motorcross. Dat is ook heel belangrijk omdat er dit jaar voor het eerst NK wedstrijden worden gehouden tijdens Oalerwets Feesie. Naast de NK wedstrijden worden veel evenementen georganiseerd voor jong en oud zoals een springkussen, suikerspinnen, schminken, live muziek en heerlijke sapjes. Maar daarover in andere nieuwsberichten meer. Graag willen we u hier alles vertellen over de motorcross die tijdens Oalerwets Feesie plaatsvindt. Ga d’r maar eens lekker voor zitten, want over elke klasse is wel wat te vertellen!

Zaterdag 11 mei

Jeugd – korte baan

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! In de jeugdklasse is iedereen van 5 tot en met 15 van harte uitgenodigd om mee te komen crossen. Het maximale vermogen van de machines is 125 CC. Om ervoor te zorgen dat iedereen vaak kan worden aanschouwd vanaf de zijlijn wordt de baan ingekort.

Brommers – korte baan

De brommerklasse bestaat uit brommers en scooters of de ouderwetse gillibobs (Gilera till I die!). De vermogens in deze klasse is tussen de 50 en 85 CC.

Vrije MX klasse

Je kan mee doen aan de MX 1 of MX 2 klasse. Mocht het gebeuren dat er geen spannende races kunnen plaatsvinden dan worden de klassen bij elkaar gevoegd. Wil je alvast even oefenen voor de MX open van zondag 12 mei? Dan is dit een mooie manier om de baan te verkennen in een wedstrijdomgeving.

Quads & Zijspan klasse

Op zondag zijn de NK quads & zijspan wedstrijden. Alvast kijken hoe de baan erbij ligt en waar je de tegenstanders in kan halen, of gewoon mee willen doen met je quad of zijspan om je te meten met de plaatselijke competitie? Dat kan tijdens de quad en zijspan wedstrijden op zaterdag 11 mei!

Zitmaaierraces

Update dit jaar ook zitmaaierraces lees hier meer.

Zondag 12 mei

NK zijspancross

Voor deze wedstrijden geldt de gouden 3S regel. Sfeer, Spanning & Spektakel zijn namelijk gegarandeerd bij dit onderdeel. Met motorblokken die soms wel meer dan 100 paardenkrachten herbergen wordt er flink wat gevraagd van de bestuurder en bakkenist om het vermogen op de baan te krijgen en de bochten goed door te komen. Wat daaruit volgt zijn veelal spectaculaire races. Op de mooie veenbaan in ons mooie hoge noorden ontstaat een mooi en loodzwaar parcours waarbij de gouden Sfeer, Spanning & Spektakelregel zeer zeker opgaat!

NK quads

Een NK race van deze ATV (All Terrain Vehicle) motoren zijn een fantastische bezienswaardigheid tijdens de Oalerwetse Motorcross. Deze supercross past in een weekend vol met racen en familiepret waarbij er op zaterdag een voorproefje wordt gegeven van wat er op zondag 12 mei te wachten staat. Vergeet niet de oorkleppen mee te nemen, want jongs, wat giet dat hard zowel wat snelheid als geluid betreft!

Oalerwetse classics

Heb je nog een motor staan van voor het millennium? Gefeliciteerd! Dan ben je in het bezit van een troste oalerwetse classic crossmotor! Motoren zonder roetfilter, e-bike modules of Euro tier 5 of 6 motoren. Met de Classic, Twinshock en de pre 90/95 klassen wordt het vast oalerwets een genot voor de neus en oren. Want die geur van olie, benzine en knappende decibellen zijn toch veel mooier dan dat blinkende nieuwe spul.

MX Open

In 2018 was er voor het eerst een MX wedstrijd op de Oalerwetse Crossbaan. De baan voldeed dan ook aan alle eisen van motorcrossen in 1968. De baan wordt voor 2019 volledig geüpdate en aangepast naar een baan waar ouderwets spektakel plaatsvindt, maar de baan helemaal van anno 2019 is! Er wordt dit jaar ook met transponders gereden dus dat betekend ook dat de hoek ouderwetse tijdwaarnemers per motorcrossers dit jaar als publieksruimte wordt gebruikt.

MX 2

Heb je een crossmotor in de schuur staan en lijkt het je wat om het oude stof om te wisselen voor wat verse nieuwe zandkorrels? Dat kan mooi tijdens de MX 2 klasse op zondag 12 mei tijdens Oalerwets Feesie.

MX Feesie klasse

De vrolijke noot van de dag!

Geen zin in een zware strijd om de prijzen op basis van tijd? Doe dan mee met de MX Feesie klasse! Ga verkleed als koe op de brommert of las een danspaal midden op je zijspanplateau en entertain iedereen met een spetterende show. Je begrijpt dat de jury allemaal vakmensen zijn die niet voor een stukkie Dreintse dreuge worst om te kopen zijn.

 

Genoeg informatie! Je hoeft geen tickets voor dit dagprogramma aan te schaffen, want de toegang is gratis. Wees van harte welkom tijdens de 2e Oalerwetse motorcross op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Inschrijven voor de cross kan tot en met 1 mei 2019.

Inschrijven zaterdag 11 mei
Inschrijven zondag 12 mei

Onze partners