fbpx
Zaterdag 11 mei Bökkers & Hollandse avond

Zaterdag 11 mei Bökkers & Hollandse avond

Zaterdagavond 11 mei vanaf 20:00 uur is zowel op het Timmermans hoofdpodium als in de Maatschap Feijen piratentent live muziek te bewonderen. Deze avond staat in het teken van dialect, waarbij we opmerken dat het Nedersaksische taalgebruik gelukkig ook daadwerkelijk is erkend. Oalerwets Feesie erkend hierbij ook dat Bökkers en Kobus & de Rokkers deze Nedersaksische taal machtig zijn en ten gehore gaan brengen. In de Maatschap Feijen piratentent is er een Hollandse avond in samenwerking met de DJ’s Firma Oalerwetse Piraatjes. Zo komen José Wolters, Mark Doldersum en Ellen Leussink optreden. Samen met de platen van weleer wordt het een heuse Hollandse Avond bij Oalerwets Feesie. Als je alvast in de stemming wilt komen kun je vanaf vrijdagochtend al luisteren naar Firma Oalerwetse Piraatjes op 105.1FM.

Timmermanstent
In de Timmermanstent komt niemand minder dan de Sallandse formatie Bökkers. Dit jaar gaan deze rasartiesten de kroegen, feesten en festivals af met de tour die ‘leaven in de brouweri-je’ naar het gelijknamige nieuwe album dat in maart 2019 is uitgekomen.  Wat in 2010 begon als de coverband van Normaal is in de afgelopen jaren een geluid geworden met een volledig eigen verhaal. Met eigen hits zoals Annie uut de Bochte, Iederene hef een reden en Elke godvergetten dag is er een basis voor een supershow met eigen nummer die zeker weten leaven in de brouweri-je gaat brengen tijdens Oalerwets Feesie. Nadat Bökkers in 2015 en 2016 ook al de weg naar Oalerwets Feesie wist te vinden wordt er in 2019 weer het glas geheven met deze mannen en worden er weer heel wat knappende gitaargeluiden van het podium ten gehore gebracht! Wij hebt d’r nou al zin an! In wat officieel het voorprogramma heet te zijn staat de (Midden-)Drentse rockformatie Kobus & de Rokkers. Deze jonge gasten hebben al menig avondje bij Oalerwets Feesie mee gemaakt. Het is te hopen dat de zanger van Kobus & de Rokkers weer volledig is hersteld is van zijn gebroken pols om zo wel alle gang te kunnen geven die Kobus anders ook aan een feestavond weet te geven. Met het sterke antwoord verzekerde hij er net als altijd voor 100% voor te gaan. ‘Zorg ie nou moar daj genog bier an de tap hebt zit’n, want wij trapt ‘m volledig an! Gang is alles.’ aldus zanger van Kobus & de Rokkers, Alex.  Voordat de bands kunnen rocken moet er wel alles worden opgebouwd en omgebouwd. De avond wordt dan ook door niemand minder dan DJ Nick van PartyNL aan elkaar gedraaid zodat er nergens in de avond een stil moment valt. Het is wel zeker dat er geen stil moment valt, want tijdens het Oalerwetse Veurverkoopie wist hij er ook voor te zorgen dat het één groot feest werd!

Maatschap Feijen Piratentent
In de Maatschap Feijen Piratentent is er een Hollandse avond. Zo komt Mark Doldersum, onder andere Jij bent mijn zonnestraal en Vertel haar niet een spetterend optreden geven. Daarnaast komt José Wolters (Ik heb je niet de hemel beloofd, Jij bent mijn grote liefde) een feestje bouwen! De Overijsselse schone jonge dame uit Vroomshoop gaat voor het eerst de weg naar Bovensmilde vinden om haar repertoire en dat van andere bekende Hollandse zangers en zangeressen ten gehore te laten brengen. Daarnaast komt ook Ellen Leussink de avond extra sfeer geven met haar eigen muziek (o.a. voor jou is niets te veel) maar ook dat van andere Nederlandstalige artiesten ten gehore brengen. Samen met het DJ-team van Firma Oalerwetse Piraatjes gaan ze er een groot feest van maken met elkaar, een echte Hollandse Avond!

De poorten van het festivalterrein openen om 20:00 uur en kaarten zijn online te koop via de ticketpagina van Oalerwets Feesie of bij de vaste voorverkoopadressen Tankstation Gulf Westerbaan in Smilde of Café The Bridge in Bovensmilde.

Onze partners