fbpx

Zaterdag – Main stage

De hakviolen 13:00 uur – 14:30 uur

Dik 40 jaar lang was NORMAAL een begrip. Een band waar je niet omheen kon. Dampende feesttenten gevuld met ‘anhangers’ van deze onbetwiste koningen van de dialectrock.

De HAKVIOLEN hebben de eer dit erfgoed te bewaken en het ‘høken en angoan’ in leven te houden. Jarenlange podiumervaring maakt van deze allround rockers dé Tribute Band voor ‘de Helden uut de Achterhoek’. Met zo’n 50 optredens in het jaar zijn ze ondertussen wel een gevestigde naam op de Nederlandse podia.

Frontman Eric ‘Reerbek’ Roessink, gitaristen Aldowin Besselink en ‘Hungry’ Hans Brunnekreef, bassist Ronald Klein Bramel en drummer Ronald ‘Reuriezer’ Roerink spelen met de echte Normaal-nummers uit vooral de beginperiode elk café, bar, zaal, tent of stadion aan gruzelementen.

Kisjeskearls 16:00 uur – 19:00 uur

Kisjeskearls = Achterhoekse vertaling voor marskramers, oftewel verkopers die van deur tot deur trokken om spulletjes te verkopen en verhalen te vertellen… Nu zijn er Kisjeskearls die van podium tot podium trekken om de muziek van hun helden, de legendarische boerenrockgroep NORMAAL, te laten horen. Deze marskramers komen op zaterdag 13 mei bij Oalerwets Feesie in de boerenrock tent spelen.

Kisjeskearls weten op treffende wijze de sound en de energie uit de 40-jarige historie van NORMAAL neer te zetten. Niet door alleen de hits te spelen, maar met name door het betere en onbekendere werk van NORMAAL. Dat wordt ouderwets høken, brekken en angoan!

Gorro&Zo 20:00 uur – 22:00 uur

Na het stoppen van Jaman dut Voedertietels start gitarist Richard ‘Gorro’ Jansen (Jovink) een nieuwe dialectrockband met bassist Jan Joustra (Stonegood, Bogey) en zanger/gitarist Ferdy Doldersum (Dolly & zien Tarrels). Dat wordt volop knappen op zaterdag 13 mei bij Oalerwets Feesie. Samen met Bökkers en De Kisjeskearls staat deze nieuwe, maar nu al legendarische rockformatie, tijdens Oalerwets Feesie Festival te spelen in de boerenrock tent!

Bökkers 23:00 uur – 01:00 uur

Met de mannen van Bökkers staat 2023 in het teken van onbesoesde rock ’n roll … De toer is niet compleet als er niet een tussenstop bij Oalerwets Feesie Festival wordt gemaakt op zaterdag 13 mei. Zorg d’r veur dat de pols en de keel in topconditie zijn, want de mannen bunt d’r klaar veur om helemaal los te gaan. Uiteraard staan er nog veel meer topartiesten op het podium. Wat dacht je De Kisjeskearls en Gorro&Zo die ook in de boerenrocktent van Oalerwets Feesie komen te knappen.

Onze partners