fbpx
Oalerwets Feesie 2018 groot succes

Oalerwets Feesie 2018 groot succes

Met ruim 4000 bezoekers heeft afgelopen weekend Oalerwets Feesie met groot succes plaatsgevonden aan de Duikersloot. De compleet nieuwe opzet van het feest met dagprogramma’s op de zaterdag en zondag beloofde veel goeds. Het vol geplande weekend met muziek, activiteiten voor kinderen, auto- en motorcross en een live radiomarathon vanaf de feestlocatie waren alle ingrediënten aanwezig om iedereen de kans te geven wat leuks te ervaren tijdens het evenement.

Muziek

Traditioneel waren er de twee feestavonden met dance, live muziek en dit jaar voor het eerst een programmering overdag en de radiozender FIRMA Oalerwetse Piraatjes live te volgen in de wijde omtrek van het evenement. Landelijk bekende DJ Paul Elstak maar ook lokaal bekende artiesten en bands zoals DJ Nino Paolo, Mark Doldersum, SmilderRoet en Kobus & de rokkers zorgden voor een divers en bomvol avondprogramma. Met twee feesttenten en ruim 1600 feestvierende bezoekers waren de feestavonden weer oalerwets gezellig.

Autocross

Op zaterdag was voor het eerst in 20 jaar de autocross weer op de Smilde neergestreken. Dat hier veel animo voor was bleek wel uit de ruim 150 aanmeldingen voor de autocross. De unieke baanvorm bleek een mooie uitdaging voor vele rijders en door de verschillende soorten ondergrond die in de baan zaten werden er vaak spectaculaire inhaalacties uitgevoerd. Met meer dan 1000 bezoekers was het een zeer geslaagde terugkeer van dit onderdeel. Zowel op deze dag als op de zondag werd er vanuit de piratentent gezorgd voor muzikale ondersteuning en waren er diverse live artiesten wat zorgt voor een grootse sfeer.

Motorcross en familiedag

Op zondag 22 april stond de allereerste Oalerwetse motorcross met bijbehorende familiedag op het programma. Met meer dan 80 inschrijvingen in zes verschillende klassen was er veel strijd op de uitdagende crossbaan met verschillende springbulten. Bij het motorcrossevenement voor beginnende en gevorderde rijders bleek dat Nederlands Jeugdkampioen enduro van 2018 Kaiya Brouwer uit Vroomshoop te machtig was voor de rest van het veld. Het jeugdige talent schreef onder andere het koningsnummer, de MXGP, met groot machtvertoon op zijn naam door beide manches te winnen. Naast de motorcross was er een familiedag georganiseerd waar iedereen bij welkom was. Door het heerlijke weer waren er massaal gezinnen toegestroomd naar de gezelligheid rondom de motorcross. Met verschillende springkussens, een schminkhoek, Clown Bennie, goochelaar en een wervelende disco verzorgd daar DJ Tijmen was er meer dan genoeg vertier voor iedereen. De vele activiteiten in combinatie met de mooie weer heeft ervoor gezorgd dat er over de gehele dag een kleine 1500 bezoekers het evenement hebben bezocht.

Oalerwets Feesie 2019

Door de vele enthousiaste reacties van de bezoekers, sponsoren en vrijwilligers is er besloten om in 2019 de 8e officiële Oalerwets Feesie in gang te zetten. Deze gaat plaatsvinden in het weekend van 10 t/m 12 mei 2019. Wat de precieze invulling van het evenement gaat worden laat de organisatie nog in het midden, maar er is wel aangegeven dat de opzet va het evenement op deze manier wordt voortgezet en misschien wordt uitgebreid.

Onze partners