fbpx
Dit is Oalerwets Feesie 2018

Dit is Oalerwets Feesie 2018

Het weekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 april staat in de regio Smilde volledig in het teken van Oalerwets Feesie. Het feest, dat in 2018 voor de 7e keer wordt georganiseerd, gaat voor het eerst een dagprogramma op zaterdag en zondag introduceren naar de traditionele feestavonden op vrijdag en zaterdag. Het dagprogramma op zaterdag zal in het teken staan van de autocross en op zondag in het teken van de motorcross. Tijdens de dagactiviteiten wordt er ook rondom de races een volledig dagprogramma ingericht met activiteiten voor de gehele familie. De kaarten voor Oalerwets Feesie zijn online te verkrijgen en bij de vaste voorverkoopadressen Café The Bridge, Bovensmilde en tankstation Gulf Westerbaan te Smilde. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om van te voren online je munten te kopen, dit kan niet bij de voorverkoopadressen. Je kan tickets kopen welke gelijk staan aan de waarde van 10 munten. Het voordeel hiervan is dat je niet in de rij hoeft te staan om je munten te halen en je niet veel geld meer mee hoeft te nemen.

Autocross
Nadat er twintig jaar geen officiële autocross in de regio Smilde heeft plaatsgevonden is de organisatie van Oalerwets Feesie erin geslaagd weer een autocross te organiseren. In samenwerking met AutoSport Noord, de ASN, wordt er op zaterdag 21 april de autocross georganiseerd. De georganiseerde autocross bij Oalerwets Feesie is de eerste in het seizoen waarbij punten te verdienen zijn welke meetellen voor de clubkampioenschapcompetitie van de ASN. De inschrijving voor de autocross wordt door de ASN verzorgd. Je kan je opgeven door een mail te sturen naar opgaveautocross@live.nl of telefonisch contact op te nemen met Harm Tingen, secretaries ASN (06 23 63 82 44). Traditioneel wordt er bij de race van het seizoen de kans geboden aan junioren om een officieel examen af te leggen om een eerste rijderlicentie te behalen. Er zijn tijdens deze dag negen verschillende klassen waaronder een junior, sprinter, kever, dames en regio klasse. De baan heeft een lengte van tenminste 450 meter en is niet een standaard ovale schaatsbaanvorm maar lijkt meer op een peervormig model. Er wordt tijdens deze dag geracet volgens het KNAF reglement. Hieraan dient de auto technisch te voldoen. Meer informatie over de autocross kun je terugvinden op de autocrosspagina. Door het peervormige ontwerp van de baan ontstaat er meer diversiteit in het racen waarbij de combinatie van zowel de scherpere als flauwere bochten voor afwisseling, spanning en sportieve strijd zorgen.

Motorcross
Als afsluiting van het weekendevenement is er op zondag 22 april de Oalerwetse motorcross. Na afloop van autocross wordt de baan omgebouwd naar een motorcrossbaan. De motorcross baan voorzien van meer dan tien springbulten en de vele kombochten maken de baan geschikt voor zowel de professionele als recreatieve motorcrossrijder. Er zijn dan ook vele diverse klassen in de motorsterktes 125CC tot 450CC+, maar ook een brommerklasse, een klasse voor crossmotoren van het bouwjaar voor 2000, een brommerklasse en een clownklasse. Voor uitgebreide informatie over de motorcross kun je kijken op de motorcrosspagina op de website. Je kan via de motorcrosspagina jezelf aanmelden en zo zeker zijn van een plekje tijdens de motorcross. Want vol=vol. Tijdens deze dag wordt er gecrost volgens het reglement welke is opgesteld door de Motorsport Organisatie Nederland. Het complete reglement vind je terug op de motorcross pagina. Daarnaast is er een verkorte reglementenlijst opgesteld om eenvoudig te kunnen zien aan welke eisen je moet voldoen om deel te kunnen nemen aan welke klasse. Zo is er voor iedereen een mogelijkheid om deel te kunnen nemen klassen. “Of je nu deel wilt nemen omdat je een professionele crosser bent, of dat je dit graag een in kikkerpak op een versierde brommer of motor in de clownklasse meedoet, tijdens de motorcross is alles mogelijk. Om iedereen ook een kans te bieden om dit mee te kunnen maken en er een familie-uitje van te maken wordt er op zondag geen entree gevraagd. Dat is het mooiste, dat alles kan en voor iedereen toegankelijk is.” Aldus de woordvoerder van Oalerwets Feesie. Naast het strijden om de eer en een geldbedrag worden voor podiumplaatsen van de races speciale trofeeën gemaakt.

Dagactiviteiten
Tijdens de dagactiviteiten zijn er op beide dagen ook activiteiten die niet met de autocross te maken hebben. Er is een kleurplatenwedstrijd, zijn er springkussens, een schminkhoek en speelruimte met verschillende attracties voor kinderen. Naast deze activiteiten is ook overdag een muziekprogramma waar live artiesten en bands muzikale ondersteuning verlenen. Zo is er bijvoorbeeld op zondag overdag een optreden van Burdy. Daarnaast wordt er achter de schermen hard gewerkt om live vanaf het feestterrein een radio uitzending te organiseren.

Feestavonden
De dagactiviteiten in combinatie met de feestavonden op vrijdagavond en zaterdagavond maken Oalerwets Feesie een evenement voor de gehele familie. Op vrijdagavond komt 90’s legende die ook de afgelopen jaren dikke hits scoorde met onder andere Turbo voor de film New Kids DJ Paul Elstak. Daarnaast komen de getalenteerde DJ’s Nino Paolo en Reverzer deze avond draaien. De host deze avond is professioneel bokser, sportman van het jaar in Midden-Drenthe en personal trainer MC Ben ‘The Butcher’ Tingen. Voor de afwisseling van al het DJ geweld dat er die avond is komt Nederlandstalige zanger en entertainer Mark Doldersum. Een bewezen gezellige avond waarbij de voetjes zeer zeker van de vloer komen.

Op zaterdagavond is er live muziek van diverse bands. De jeugdige, energieke en Drentse rock ’n roll band Kobus en de Rokkers zal de zaal helemaal op de kop komen zetten. Als voorproefje waren ze te spelen bij het Oalerwets Veurverkoopie en we kunnen rustig stellen, met groot succes! Wat een tomeloze energie hebben die jonge gasten toch. Fantastisch om mee te maken en het is zeker dat de hele tent zal staan te schudden als deze mannen de akkoorden aanslaan. Na een periode van afwezigheid bij Oalerwets Feesie maakt Partyband SmildegerRoet ook zijn opwachting. Hou je van UB40? Hou je van Avicii? Hou je van Queen? Hou je van Jannes? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Één ding is zeker, bij SmildergerRoet passeren alle soorten en maten muziek. Voor ieder wat wils en een gegarandeerd groots feest.

Kaartje scoren
Alles met elkaar opgeteld belooft Oalerwets Feesie in 2018 een weekend vol spektakel te worden voor de hele familie. Kaarten voor de vrijdagavond en zaterdagavond kosten €10 in voorverkoop en €15,- aan de kassa. Kaarten voor zaterdag overdag kosten €10,- en kunnen alleen op de dag zelf worden gekocht. Uitzondering hierop zijn de weekendkaarten. Deze kunnen alleen online worden gekocht en kosten €25,- en geven je toegang voor Oalerwets Feesie vrijdagavond, zaterdag overdag en zaterdagavond. De Oalerwetse Motorcross en familiedag op zondag is gratis entree voor iedereen! Tickets koop je online of bij de vaste voorverkoopadressen Tankstation Gulf Westerbaan te Smilde of Café The Bridge in Bovensmilde. Online heb je ook de mogelijkheid om muntentickets te kopen. Koop vooraf je munten per 10 stuks en zorg ervoor dat je niet meer in de rij hoeft te staan voor de muntenkassa! De muntentickets zijn alleen online verkrijgbaar!

 

Onze partners