fbpx
Oalerwets Feesie 2019 volop in voorbereiding

Oalerwets Feesie 2019 volop in voorbereiding

Het is weer 2019! Yihaaahh! En het belooft een knallend nieuwjaar te worden! De mooie zomer, het lekkere weer en de koude sapjes in de volle zon, het is nog maar even geleden dat we het allemaal meemaakten en nu is de koude tijd er weer en zijn de voorbereidingen voor Oalerwets Feesie in volle gang. Want voor je het weet is het alweer 10, 11 en 12 mei 2019 en vindt het mooie feest om de Smildes weer plaats. Wat we precies gaan doen is nog even een raadsel, ook voor ons, maar we zijn volop in voorbereiding om er weer een knalpartij voor jong en oud van te maken. Maaruuhhh… wat houdt dat allemaal in?

Dagprogramma
Dit jaar komt er een vollediger dagprogramma op de zaterdag en de zondag. Zo kunnen we nog meer betekenen voor jong en oud en willen we graag dat een ieder de mogelijkheid heeft om hieraan deel te nemen. We zijn druk aan het kijken naar extra activiteiten voor kinderen, vormen van kermis attracties en andere leuke, verrassende dingen om toe te voegen aan de dagen. Het mooie van deze dagen is wel dat het een open karakter zal krijgen zoals ze dat in het vakjargon zo mooi zeggen. Wat betekent dat voor Jan in de straat? Simpel, gratis entree op zaterdag overdag en zondag overdag. Zo geven we iedereen de mogelijkheid om Oalerwets Feesie te komen aanschouwen en mee te kunnen feesten.

Motorcross
U leest het goed. Alleen motorcross en geen autocross meer. Waarom? Het was geen eenvoudige keuze. Zowel de auto- als de motorcross waren vorig jaar een groot succes en trokken veel bezoekers uit de buurt en ver daarbuiten. Er is één grote hoofdreden waarom de autocross niet meer door kan gaan. Dat heeft met de kwaliteit van de ondergrond te maken. Er heeft een topoverleg plaatsgevonden tussen de vroegere grondeigenaren die het land op hun duimpje kennen en daar is het ‘veengat’ probleem mee besproken. Tijdens de laatste editie van Oalerwets Feesie is er tijdens de races door voor meer dan 1,5 uur aan de baan gewerkt met 2 rupskranen en was de baan verlegd. Na weer twee races was de staat van de baan weer op eenzelfde niveau als daarvoor en zijn er ook geen finaleraces meer gereden omdat dit niet verantwoord was. Het veengat waar daarheen wordt geracet is niet te ontwijken in combinatie met het festival terrein. Daarnaast moet de baan na afloop tot in de nachtelijke uurtjes worden omgetoverd van autocrossbaan tot motorcrossbaan. En hele klus zo is gebleken. ‘Omdat er wordt gekozen voor alleen een motorcrossbaan, in plaats van een combinatie van auto en motorcross, betekent dat niet automatisch dat we ons er makkelijk vanaf gaan maken.’ Aldus de woordvoerder van Stichting Oalerwets Feesie die vervolg: ‘In tegendeel zelfs. Nu komt er een mogelijkheid om een echte motorcrossbaan aan te leggen. Eén die voldoet aan de eisen voor een officiële cross zoals een NK of EK die minimaal 1200 meter lang is met de juiste breedte, professionele tijdwaarneming en uitdaging voor iedereen’. Dappere woorden, en nu maar waar zien te maken.

Veurverkoopie
Op zaterdag 2 maart 2019 is de start van de voorverkoop voor Oalerwets Feesie 2019. Op deze speciale avond kun je kaarten kopen voor vrijdagavond en zaterdagavond. Daarnaast kun je ook nog een dansje komen wagen op de dansvloer, want ook de start van de voorverkoop is een feestje meer dan waard! Er wordt nog druk aan het compleet maken van de programmering gewerkt, dan worden de prijzen van de kaartjes ook bekend gemaakt. Sommige artiesten, zoals je in het volgende stukje tekst gaat lezen, zijn al geboekt. Het veurverkoopie vindt dit jaar plaats in Café The Bridge in Bovensmilde!

Muziek
Oalerwets Feesie zonder muziek is als een motor zonder benzine, dat is helemaal niks. Daarom komt er ook dit jaar weer een aantal spetterende artiesten optreden. Wat dacht je van Bökkers voor de echte Nedersaksische rockervaring of Kobus en de Rockers uit (ons eigen) Midden-Drenthe. Ook is de Firma Oalerwetse Piraatjes weer van de partij en worden de zwarte pannekoeken (de meeste platen zijn zo oud, dat we ook de oude spelling weer toepassen) even fijn de ether in geslingerd live vanaf het festivalterrein. Daarbij komen er ook overdag een aantal artiesten voorbij voor de muzikale noot bij het feestterrein.

Oalerwets Feesie 2019 vindt al binnen 150 dagen plaats. Dat klinkt nog ver weg en dat is het gelukkig ook. Want er moet nog al wat gebeuren voordat het feest op de Smilde weer plaats kan gaan vinden. Maar dat feest kan alleen plaatsvinden als er voldoende steun is van vrijwilligers en bedrijven om het mede mogelijk te maken. Wil je ons dan ook komen helpen als vrijwilligers of als sponsor? Dat kan altijd! Meld je aan als vrijwilliger via de vrijwilligerspagina. Of je nu vrijwilliger, sponsor of bezoeker van Oalerwets Feesie wilt worden. Er is altijd een manier om in contact te komen!

Onze partners