fbpx
Zitmaaierraces tijdens Oalerwets Feesie

Zitmaaierraces tijdens Oalerwets Feesie

Ja, je leest het goed: dit jaar zitmaaierraces tijdens Oalerwets Feesie in samenwerking met het Twents Zitmaaier Team! Op zaterdag 11 mei is het programma uitgebreid met drie zitmaaierklassen, namelijk de superstandaardklasse, de specialklasse en de superklasse. Voor deelname ben je alleen een geschikte zitmaaier en een licentie nodig. Heb je geen MON licentie, dan kun je een daglicentie kopen. Dit betekent spektakel op de baan!

Schrijf je dus snel in!

Inschrijven

 

Klassen

Onder superstandaardklasse wordt verstaan, een originele zitmaaier met standaard wielen en banden en een standaard grasmaaier motor. Als basis moet een standaard frame gebruikt te worden welke verstevigd mag worden. Op deze machines mag geen rolbeugel gemonteerd worden. Alleen de stoel mag geveerd worden.

Onder specialklasse wordt verstaan zitmaaiers die voorzien zijn van een eigenbouw chassis. De machine moet voorzien zijn van een rolbeugel en minimaal vier-punts gordel. Zitmaaiers met vering zijn niet toegestaan. Alleen de stoel mag geveerd worden.

Onder superklasse wordt verstaan zitmaaiers die voorzien zijn van een aangepast chassis en wielophanging, zonder beugel/rol kooi. De machines dienen, met uitzondering van toegestane wijzigingen eruit te zien als een zitmaaier. Alleen de stoel mag geveerd worden.

Het volledige zitmaaier reglement lees je hier.
Er wordt tijdens de zitmaaierraces niet met transponder gereden.
Wil je meer informatie over de Oalerwetse Cross ga dan direct naar onze Cross-pagina.

Onze partners